ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  |   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  |   ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ |       Tel: +30 24260 23114, +30 24260 23158

Mythology 1
Mythology 2
Mythology 3

Το Πήλιο, το «μυθικό βουνό» όπως ονομάζεται, διαθέτει μία πλούσια ιστορία τεχνών, πολιτισμού και μυθολογίες, με λαμπρές σελίδες στο βιβλίο του παρελθόντος. Οι Μύθοι του επιβλητικού βουνού μένουν ζωντανοί στο πέρασμα των ετών. Η ξακουστή «Γιγαντομαχία», η επίθεση δηλαδή των Γιγάντων, τρομερών και υπερφυσικών πλασμάτων με αφάνταστη δύναμη κατά των Ολύμπιων Θεών, με νικητές του δεύτερους. Ο μύθος πως το βουνό Πήλιο αποτελούσε το θερινό θέρετρο των Θεών του Ολύμπου για την καλοκαιρινή τους διαμονή, αλλά και αυτόν των θρυλικών Κενταύρων.

Οι Κένταυροι, τα παράξενα αυτά όντα, προερχόμενα από την ένωση του βασιλιά των Θεσσαλών Ιξίωνα και της Νεφέλης, με σώμα από τη μέση και πάνω ανθρώπου, ενώ από τη μέση και κάτω αλόγου, ξακουστοί για τις γνωστές «Κενταυρομαχίες», ήταν λαός πολεμοχαρής και συνήθιζε να ζει κοντά στα ποτάμια. Ο σημαντικότερος και πιο φημισμένος, ο κένταυρος Χείρων, δάσκαλος του Ηρακλή, του Ιάσωνα, του Θησέα, του Αχιλλέα και του Ασκληπιού, του πρώτου γιατρού των ανθρώπων. Επίσης, στο Πήλιο πραγματοποιήθηκε και ο γάμος των γονιών του Αχιλλέα, ήρωα του Τρωϊκού Πολέμου, του βασιλιά Πηλέα και της Νηριήδας Θέτιδας, αλλά και ο πρώτος διαγωνισμός ομορφιάς ανάμεσα στις θεές Αφροδίτη, Ήρα και Αθηνά με τρόπαιο το μήλο της Έριδος, όπου κατά το μύθο, δόθηκε από τον Πάρη στη θεά Αφροδίτη, κάνοντας έξαλλες τις θεές Ήρα και Αθηνά.

Στο Πήλιο γεννήθηκε και ο θρύλος των Δρυάδων, των νυμφών των δέντρων και των λιβαδιών, πνευμάτων που συμβόλιζαν την ανεξέλεγκτη δύναμη της φύσης και ζούσαν σε σπηλιές, σε ποτάμια, συνοδεύοντας πάντα τη θεά Άρτεμη. Τέλος, το Πήλιο ήταν ο τόπος απ’ όπου ξεκίνησε η ξακουστή Αργοναυτική Εκστρατεία με ηγέτη τον Ιάσονα και με σκοπό να φέρει πίσω το Χρυσόμαλλο δέρας, ένα σύμβολο πλούτου και ευμάρειας. Σήμα κατατεθέν της εκστρατείας η Αργώ, το πλοίο που δημιουργήθηκε από τον ξακουστό ξυλουργό της εποχής, Άργο αναβιώνει ακόμη και σήμερα, ως ένα από τα βασικά αξιοθέατα που αναζητά ο επισκέπτης.