ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  |   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  |   ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ |       Tel: +30 24260 23114, +30 24260 23158

ΧΟΡΕΥΤΟ, 100 μ. - Κοντινές Παραλίες

ΧΟΡΕΥΤΟ, 100 μ. - Κοντινές Παραλίες

Παραθαλάσσιο θέρετρο επίνειο της Ζαγοράς, 52 χλμ ΒΑ του Βόλου. Περιοχή απείρου κάλλους μέσα στο πράσινο καταλήγει σε μια καταπληκτική παραλία 2,5 χλμ άσπιλη αμμουδιά με καταγάλανα νερά. Δείτε το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου με τοιχογραφίες χτισμένο στα ερείπια αρχαίου ναού. Εάν έχετε σκάφος, επισκεφθείτε την περιοχή της Παλιάς Μιτζέλας με τις τεράστιες θαλάσσιες σπηλιές, όπου καταστράφηκε ο στόλος του Ξέρξη (480 π.Χ ). Η ακατοίκητη σήμερα Παλιά Μιτζέλα ονομαζόταν στην αρχαιότητα Ιπνοί - Φούρνοι και εδώ ερωτεύτηκε κατά τη μυθολογία η Νηρηίς Θέτις τον Πηλέα. Η οργιώδης βλάστηση του Πηλίου αγκαλιάζει τις αμμώδεις παραλίες του Χορευτού, που υπήρξε ξακουστό λιμάνι απ' όπου ξεκινούσαν τα "Ζαγοριανά καράβια" για τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Ανατολής. Σ' αυτόν τον τόπο που στη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου τα κύματα "χορεύουν" ο Γεώργιος Δροσίνης εμπνεύστηκε την ποιητική του συλλογή "Γαλήνη". Ένα καταπράσινο μονοπάτι, οδηγεί από το βόρειο μέρος του χωριού στις πανέμορφες ερημικές αμμουδιές Παρίσαινα και Ανάληψη.

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ 2,5 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ 2,5 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

600 μέτρα από την παραλία του Χορευτού βρίσκεται η απέραντη παραλία Άγιοι Σαράντα, αναξιοποίητη, γι' αυτό και μαγική. Πράσινα και γαλανά νερά διάφανα σαν κρύσταλλο, αμμουδιά χωρίς τέλος, παρθένος τόπος που η φαντασία ελεύθερη περιπλανιέται και αφήνει τις αχνές της πατημασιές πάνω στη χρυσή άμμο.

ΑΝΑΛΗΨΗ 3,5 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

ΑΝΑΛΗΨΗ 3,5 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

Ερημική παραλία κάτω από το χωριό Πουρί αλλά όχι ιδιαίτερα αναπτυγμένη ως προς το τουρισμό. Παρολ' αυτά εκεί θα συναντήσετε μία από τις πιο παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής μας το <ΠΛΗΜΑΡΙ>, όπου ο κύριος Σπύρος Ψαράς στο επάγγελμα θα σας σερβίρει φρέσκα ψάρια.

ΕΛΙΤΣΑ 2 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

ΕΛΙΤΣΑ 2 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

Χαρακτηριστική παραλία κοντά στην Ανάληψη με το μικρό εκκλησάκι των Αγίων Πάντων το οποίο και μπορείτε να επισκεφτείτε. Η μοναδικότητα αυτής της εκκλησίας είναι ο παφλασμός του κύματος μπροστά στην είσοδο αυτής

ΟΒΡΙΟΣ 20 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

ΟΒΡΙΟΣ 20 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

Η απομονωμένη και ήσυχη παραλία Οβριός με άμμο, λεπτό βότσαλο και καθαρή θάλασσα, έχεικαταπληκτική θέα που είναι ιδανική για κολύμπι και χαλάρωση σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Τα τρεχούμενα νερά στην περιοχή με το μικρό φαράγγι δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεται κανείς σε εξωτικό μέρος. Το πέτρινο γεφύρι του Διακουμή είναι μετά το χωριό Πουρί και πάνω από το ρέμα της Λαγωνίκας.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 15 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 15 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

Παραθαλάσσιο θέρετρο του Ανατολικού Πηλίου, ο Αγ. Ιωάννης είναι χτισμένος πάνω σε μία μοναδική παραλία με λευκά μαργαριταρένια βότσαλα. Σμαραγδένια νερά και κόκκινες στέγες που χάνονται στο βαθύ πράσινο της πλαγιάς συμπληρώνουν το γοητευτικό τοπίο. Μαγευτική είναι η ανατολή του ήλιου που αναδύεται μέσα από τη θάλασσα σε μία οργιώδη συμφωνία ρόδινων αποχρώσεων. Είναι το πρώτο ξύπνημα, σ΄ έναν τόπο που το καλοκαίρι σφύζει από ζωή μέχρι αργά το βράδυ, όταν η νύχτα απλώνει τα πέπλα της oδηγώντας μας στα νυκτερινά θέλγητρα του Άη Γιάννη.

ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ, 17 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ, 17 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

Το μοναδικό φυσικό λιμάνι της άγριας Αιγαιοπελαγίτικης πλευράς του Πηλίου. Ένας παλιός Ενετικός μύθος, θέλει την έκφραση "δως μου χάρη" να βαφτίζει την περιοχή Νταμούχαρη. Στο εκκλησάκι του Άη Νικόλα υπάρχουν θαυμάσιες αγιογραφίες του Πάγων από το1800. Η παλιά Νταμούχαρη, από το παραδοσιακό λιθόστρωτο μονοπάτι που καταλήγει στην Τσαγκαράδα. Φημισμένα είναι τα ολοστρόγγυλα, λευκά, μεγάλου μεγέθους βότσαλα της ακτής. Ο περίφημος δίδυμος κόρφος της Νταμούχαρης ένα αριστούργημα φυσικής ομορφιάς.

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ, 22 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ, 22 χλμ. - Κοντινές Παραλίες

Μία συστάδα βράχων χωρίζει στα δύο την επιβλητική παραλία του Μυλοπόταμου με τα κατάλευκα βότσαλα και τα γαλαζοπράσινα νερά, ενώ ένα πέρασμα ανάμεσα στα βράχια ενώνει τις δύο αμμουδιές. Από την άλλη πλευρά του Μυλοπόταμου τα νερά του χειμάρου που κυλούν μέχρι τη θάλασσα, χαρίζουν μια άγρια ομορφιά στο τοπίο. Οι άγριοι αέρηδες του Αιγαίου, έχουν σμιλέψει τα βράχια του Μυλοπόταμου εκεί που η σκέψη αφήνεται στη μαγεία του ήχου των κυμάτων, καθώς χτυπάνε με δύναμη πάνω στην άμμο.