ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  |   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  |   ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ |       Tel: +30 24260 23114, +30 24260 23158

Πεζοπορία

Πεζοπορία

Η πεζοπορία αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες δραστηριότητες, που επιλέγει να πραγματοποιήσει ο επισκέπτης φτάνοντας στο Πήλιο. Το επιβλητικό βουνό σε συνδυασμό με την μαγευτική θάλασσα και τη γαλήνη που εκπέμπει αυτός ο τόπος δίνουν στον τουρίστα ίσως το πιο ισχυρό κίνητρο, για την εξερεύνηση του!

Ορειβασία

Ορειβασία

Η ορειβασία είναι επίσης μία από τις σημαντικότερες και συνηθέστερες αθλητικές δραστηριότητες των τουριστών του Πηλίου. Το Πήλιο, ένα μέρος ιδανικό για ορειβατικές δραστηριότητες, δίνει στον επισκέπτη πολλές δυνατότητες, όσον αφορά, τις υπάρχουσες διαδρομές του. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός της ύπαρξης του Ε.Ο.Σ ΒΟΛΟΥ (Εθνικού Ορειβατικού Συλλόγου), ο οποίος με τη σειρά του συμβάλλει, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην βελτίωση των συνθηκών στον τομέα της ορειβασίας. Στην πλειονότητα των προτιμήσεων των πεζοπόρων τοποθετείται χρονικά στην καλοκαιρινή περίοδο, μιας και τα χωριά που προαναφέρθηκαν βρίσκονται πολύ κοντά στη θάλασσα και η καλοκαιρινή εποχή ευνοεί κι άλλων ειδών δραστηριότητες.

Ποδηλασία

Ποδηλασία

Η ποδηλασία στο Πήλιο αποτελεί μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των τουριστών με αθλητικό πνεύμα. Αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για εναλλακτικό τουρισμό, κυρίως σε ορεινές περιοχές. Όσον αφορά το Πήλιο, οι μαγευτικές διαδρομές μέσα στο μαγευτικό δάσος, στα μοναδικά πηλιορείτικα μονοπάτια και στους χωματόδρομους του Πηλίου, μπορούν να ανταμείψουν πραγματικά τον κάθε επισκέπτη, που επιλέγει να δοκιμάσει αυτή τη δραστηριότητα! Οι περισσότερες ποδηλατικές διαδρομές πραγματοποιούνται σε χωματόδρομους όπου δε συνηθίζεται η πρόσβαση από αυτοκίνητα. Έτσι, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το όμορφο φυσικό περιβάλλον του Πηλίου!

Ιππασία

Ιππασία

Η ιππασία με ιστορία που συνδέεται από τις απαρχές της ανθρώπινης παρουσίας συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη δυνατή περιπέτεια με τη θεμελιώδη αξία του οικοτουρισμού και τον απόλυτο σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον. Σε αντίθεση, με άλλα αθλήματα περιπέτειας, η ιππασία δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά από την περίοδο της αρχαιότητας. Σημείο αναφοράς της παραμένει η στενή σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στο άλογο και τον άνθρωπο! Το Πήλιο, λοιπόν, διαθέτει παράδοση στη σχέση ανθρώπου – αλόγου, μιας και σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία αποτέλεσε την εστία των Μυθικών Κεντραύρων, των πλασμάτων που απεικονίζονται ως μισοί άνθρωποι και μισοί άλογα. Εκεί, λοιπόν, στο Πήλιο ο επισκέπτης μπορεί, με την καθοδήγηση των ιδιοκτητών των αλόγων, να γνωρίσει όλα τα παραδοσιακά μονοπάτια και καλντερίμια του τόπου, τόσο για τις διαδρομές προς τη θάλασσα, όσο και γι αυτές προς το βουνό.

Χιονοδρομία

Χιονοδρομία

Η χιονοδρομία ή όπως είναι ευρέως διαδεδομένη το ''σκι'' αποτελούν από τις παραδοσιακές επιλογές, όσον αφορά τις δραστηριότητες, που έχει ο επισκέπτης κατά τη χειμερινή περίοδο. Το Πήλιο διαθέτει ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται στα Χάνια. Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ε.Ο.Σ. ΒΟΛΟΥ (Εθνικός Ορειβατικός Σύλλογος) το 1967. Το υψόμετρο του προσεγγίζεται στα 1200 με 1400 μέτρα. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κάνει σκι μιας και υπάρχουν 5 πίστες συνολικού μήκους 15 χλμ. Μπορεί επίσης, να κάνει μια όμορφη βόλτα από την είσοδο του χιονοδρομικού κέντρου με τα lifts μέχρι και την κορυφή. Μπορεί να απολαύσει το αγαπημένο του ρόφημα στο καταφύγιο και το αγαπημένο του έδεσμα στο εστιατόριο. Το κατάλευκο τοπίο σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας και του ορίζοντα συνθέτουν έναν γλυκό πίνακα χρωμάτων και αισθήσεων!