ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  |   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  |   ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ |       Tel: +30 24260 23114, +30 24260 23158

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο

Βρίσκεται στο διώροφο αρχοντικό Ζούλια, σε κεντρικό σημείο της Πορταριάς κι έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Κατά καιρούς οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικές δράσεις. Χρονολογείται από το 1864 και δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει στοιχεία από την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής κατά τον 19 και 20 αιώνα μ.Χ.

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου

Το μουσείο βρίσκεται στη Μακρυνίτσα, κοντά στην κεντρική πλατεία του χωριού. Στεγάζεται στο Αρχοντικό Τοπάλη. Χτίστηκε το 1844 και διαθέτει πλούσια λαογραφικά εκθέματα από όλο το Πήλιο. Η συλλογή των εκθεμάτων του τα 1500 και όλα σχεδόν προέρχονται από την πηλιορείτικη καθημερινή ζωή.

Χιλιόχρονος Πλάτανος Τσαγκαράδας

Χιλιόχρονος Πλάτανος Τσαγκαράδας

Ο Χιλιόχρονος Πλάτανος της Τσαγκαράδας αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο της φύσης και βρίσκεται στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής. Ένα γιγάντιο δέντρο που προκαλεί δέος και θαυμασμό σε όποιον σταθεί μπροστά του, μιας και είναι ένα από τα γηραιότερα δέντρα της Ευρώπης. Σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης του χωριού.