ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  |   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  |   ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ |       Tel: +30 24260 23114, +30 24260 23158

Μετέωρα

Μετέωρα

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα μοναδικό σε ομορφιά φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Τους έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «το δεύτερο Άγιο Όρος», αφού διατηρούν μία παράδοση περίπου 6 αιώνων. Τα Μετέωρα βρίσκονται σχετικά σε κοντινή απόσταση από το Πήλιο, γύρω στις 2 ώρες οδικώς. Εκεί, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το φυσικό κάλλος των θεόρατων βράχων, αλλά και να εξερευνήσει την χριστιανική παράδοση.

Τρενάκι του Πηλίου '' Μουτζούρης''

Τρενάκι του Πηλίου '' Μουτζούρης''

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος ερχόμενος στο Πήλιο. Από το 1903 και μετά όπου άρχισε να λειτουργεί, αποτελούσε το μοναδικό μέσο μεταφοράς εκείνης της εποχής. Σταδιακά, έχασε την αποκλειστικότητα. Πλέον, εκτελεί τα δρομολόγια του, για τους τουρίστες, από τα Άνω Λεχώνια ως τις Μηλιές και από το 1985 και μετά έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Σκιάθος

Σκιάθος

Οι λάτρεις του Πηλίου μπορούν εύκολα να πραγματοποιήσουν μικρές μονοήμερες εκδρομές στο κοντινό νησί της Σκιάθου. Υπάρχει σύνδεση από το λιμάνι του Πλατανιά, σε απόσταση γύρω στις 2 ώρες οδικώς, από το Χορευτό. Οι θέσεις κατοχυρώνονται κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης.

Βόλος

Βόλος

Σε κοντινή απόσταση από το Χορευτό, 1 ώρα οδικώς, βρίσκεται και η πόλη του Βόλου. Μία μικρή πόλη αλλά γεμάτη ζωή, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν έναν περίπατο στην παραλία, να δοκιμάσουν την τοπική γαστρονομία και το φημισμένο βολιώτικο τσίπουρο, αλλά και να κάνουν μία βόλτα στην αγορά της πόλης.